Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 13.07.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Потребителски кредит – кога, какво и как

Всички сме чували за потребителски кредит – заем, който можете да вземете от финансова институция, за да направите покупка или да покриете лични нужди. Това е най-често търсеният вид кредит, а отпусканите суми по него могат да варират в наистина големи граници. Къде да потърсите потребителски кредит, как да го получите възможно най-бързо и лесно, има ли тънкости, които трябва да знаете – прочетете в следващите редове.

Какво е потребителски кредит

Потребителски кредит 1
Потребителски кредит - разгледайте!

Като всеки вид кредит, и този е свързан с получаването на определена сума пари, които ще получите наведнъж, но ще връщате на малки вноски в продължение на месеци или години. С потребителски кредит можете да заплатите стоки или услуги, от които имате нужда, но нямате възможност да си позволите в момента.

За какви случаи е подходящо да потърсите потребителски кредит

Потребителски кредит може да е вашето решение в много житейски ситуации, в които имате нужда от средства, с които не разполагате в момента. Потребителски кредит може да е добро решение за вас, ако бюджетът ви се изчерпи преди датата за получаване на заплата. Потребителски кредит можете да изтеглите, ако внезапно останете без работа и имате нужда от средства, докато намерите нова. Той е подходяща алтернатива и при нужда от спешно лечение или неочакван ремонт на жилище. Но потребителски кредит можете да получите и за да сбъднете своите мечти или да отпразнувате голям семеен празник.

Ето няколко често срещани примера за случаи, за които се търси и отпуска потребителски кредит:

Потребителски кредит 2
Потребителски кредит - научете повече!

Когато кандидатствате за потребителски кредит, кредитодателят обикновено иска да знае за какви нужди ви е необходим. Това е повече за информация на кредитоискателя и рядко има отношение към отпускането на кредита, тъй като потребителски кредит може да бъде отпуснат за почти всякакъв вид покупка, която можете да измислите.

Едно и също нещо ли са лизинг и потребителски кредит

Не, не са. При лизинг обикновено лизинговата компания притежава закупената стока до момента, в който изплатите цялата заета сума. Това се случва най-често при закупуване на автомобил. При лизинг също така се налага да се плати по-голяма първоначална вноска, след което остатъкът се разпределя на месечни плащания.

При потребителски кредит вие сте собственик на стоката от момента на покупката му, въпреки че имате ангажимента да върнете заема на кредитодателя ви. Освен това вноските са разпределени равномерно за целия срок за изплащане на взетия потребителски кредит.

Условия за потребителски кредит

Потребителски кредит 3
Потребителски кредит - свържете се с нас!

Условията, които ще получите за отпускане на потребителски кредит, ще бъдат различни на всяко място, на което потърсите. Така че когато получавате оферти за потребителски кредит, оглеждайте внимателно няколко важни неща.

На първо място, проверете не само лихвата по вашия потребителски кредит, а каква сума реално ще трябва да върнете. Така ще е по-лесно да се ориентирате дали този потребителски кредит е удачен за вас и дали наистина е най-добрият, който можете да получите.

Проверете също така дали ще получите пълната сума на поискания потребителски кредит. Често в условията е споменато, че от изисканата сума ще бъдат удържани различни такси, така че в крайна сметка може получените пари да не са ви достатъчно. Дори крайната сума по вашия потребителски кредит да е по-ниска, отколкото в други оферти, приспадането на таксите може да направи така, че съответният заем да ви излезе доста по-скъпо.

Четете внимателно договорите за потребителски кредит, дори най-ситните букви и допълнителните условия. Помислете дали те са добри за вас и дали можете да ги изпълните.

Ако смятате да теглите потребителски кредит от нова за вас компания за бързи кредити, непременно проверете легитимността ѝ и дали е регистрирана в БНБ. Дори в сайта да има изписан някакъв номер, непременно го потърсете в официалните регистри. Така ще си спестите много главоболия, свързани с измами с потребителски кредити, и ще имате възможност да защитите правата си при нужда.

За какво още да помислите, преди да вземете потребителски кредит

Има едно важно нещо, за които е добре да помислите, преди да потърсите потребителски кредит. То е свързано с обслужването на кредита във времето. Тъй като изплащането на потребителски кредит продължава месеци наред, добре е да обмислите предварително каква вноска можете да отделите от бюджета си в бъдеще, за да успявате да покривате текущите си нужди и да обслужвате без проблем кредита. Този тип планиране ще ви помогне да не изпадате в просрочия или невъзможност за изплащане на вноските по вашия потребителски кредит, което би ви донесло редица главоболия.

За да избегнете това, можете да обсъдите размера и срока на вашия потребителски кредит с консултантите на kinti.bg, които са винаги на ваше разположение.

Защо да вземете потребителски кредит от kinti.bg

Потребителски кредит 4
Потребителски кредит - вземете вашият!

За да ви улесним максимално и да имаме прозрачни и ясни отношение с вас от самото начало, в kinti.bg сме приготвили специален калкулатор, който ви показва какъв потребителски кредит можете да вземете, каква обща сума ще трябва да върнете и какви ще са месечните ви вноски за избрания от вас срок. В договорите ни няма никакви скрити и допълнителни такси, които трябва да се заплащат по отношение на вашия потребителски кредит. Съвсем лесно е – попълнете данните си в калкулатора и преценете дали числата, които виждате, са подходящи за вас. Това е бърз и удобен начин да решите дали нужният ви потребителски кредит е по силите ви и да разпределите добре бюджета си в бъдеще, за да можете да го покриете.

Потребителски кредит от банка или от kinti.bg – има ли разлика

Можете да вземете потребителски кредит от банка или от небанкова финансова компания за кредити като kinti.bg.

Основната разлика между двата кредитодателя е, че одобряването и усвояването на потребителски кредит от банка обикновено отнема доста повече време и ще трябва да попълните повече документация.

За да кандидатствате и да получите потребителски кредит в kinti.bg, достатъчно е да попълните онлайн формата и да предоставите актуален телефон, имейл и документ за самоличност. Процедурата е максимално опростена и бърза. Ако подадете запитването си в работно време, ще получите отговор за одобрение в рамките на 5 до 20 минути. Договорът също можете да подпишете изцяло онлайн. Усвояването на сумата ще получите от обслужващата банка или на каса на Изипей.

Какво е потребителски кредит

За какви случаи е подходящо да потърсите потребителски кредит

Едно и също нещо ли са лизинг и потребителски кредит

Условия за потребителски кредит

За какво още да помислите, преди да вземете потребителски кредит

Защо да вземете потребителски кредит от kinti.bg

Потребителски кредит от банка или от kinti.bg – има ли разлика

Имаш ли нужда от помощ?
Обади ни се.

0700 35 005

info@kinti.bg

София