Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 23.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Получаване на кредит с лошо ЦКР – трудно, но възможно

Да получите кредит с лошо ЦКР е трудно, но не и невъзможно. В kinti.bg имате реален шанс да вземете кредит с лошо ЦКР, когато имате спешна нужда от средства. Ето какво трябва да знаете, преди да поискате кредит с лошо ЦКР.

Какво е ЦКР и защо е важно при отпускане на кредит с лошо ЦКР

кредит с лошо ЦКР 1
кредит с лошо ЦКР - разгледайте!

ЦКР е съкращение от Централен кредитен регистър – това е специална информационна база данни, в която банките записват кредитната история на всеки гражданин, взел заем, без значение дали е потребителски, ипотечен или за лизинг. В него са вписани сумите, които сте взели, падежите на погасителните вноски, както и забавянията по плащанията, които евентуално сте направили. Ако имате забавяния, това означава, че влизате в графата кредит с лошо ЦКР.

Данните за ЦКР се подават от всички кредитодатели периодично. Всяка седмица те въвеждат новите кредити, а всеки месец дават информация за текущото състояние на кредитите, просрочията, забавянията, оставащите дължими суми и т.н.

Какво означава кредит с лошо ЦКР

„Лошо ЦКР“ всъщност не е съвсем коректен израз, както вероятно сте се досетили, когато сте видели какво означава съкращението. По-точно е да се каже, че има лоша кредитна история. Така или иначе изразът се наложи като разговорен термин и банковите консултанти започнаха да го използват в разговорите си с клиентите, за да улеснят комуникацията.

Да имате лошо ЦКР означава да имате забавяния в плащанията на предишните и настоящите си дългове, като степента на влошаване на кредитната ви история зависи от периода на просрочването.

Имайте предвид, че кредитодателите говорят за кредит с лошо ЦКР, дори когато сумите по вашите погасителни вноски са били не особено големи.

Завинаги ли ще носите етикета „кредит с лошо ЦКР“

кредит с лошо ЦКР 2
кредит с лошо ЦКР - научете повече!

Не. Данните в регистъра се пазят до 5 години след въвеждането им, след което вашата кредитна история отново става чиста и няма да се налага да искате кредит с лошо ЦКР. И все пак този срок е доста дълъг и се подновява при всяко ново просрочване. Така че всяко ново забавяне на плащане означава, че заявките ви за заеми в следващите пет години попадат в категорията „кредит с лошо ЦКР“.

Какви са последствията при искане на кредит с лошо ЦКР

Лошата ви кредитна история е лесна за откриване от страна на банките и кредитодателите, които имат достъп до регистъра и задължително го проверяват, преди да отпуснат кредит. Шансовете да получите кредит с лошо ЦКР намаляват и на практика заявленията ви могат да бъдат отхвърлени от голям брой кредитодатели. Ако се наложи да имате нужда от кредит с лошо ЦКР, вероятно няма да успеете да си купите жилището или автомобила, който искате, или да не успеете да платите сметките си.

Въпреки това, отпускането на кредит с лошо ЦКР не е напълно невъзможно. Много банки и кредитодатели могат да ви дадат кредит с лошо ЦКР, като преценят кредитната ви история. Все пак, при отпускане на кредит с лошо ЦКР могат да се променят и условията, при които ще ви бъде предоставен. В повечето случаи при отпускане на кредит с лошо ЦКР кредитиращите институции предлагат по-голяма от обичайната лихва.

Защо е трудно да се вземе кредит с лошо ЦКР

кредит с лошо ЦКР 3
кредит с лошо ЦКР - свържете се с нас!

Ако имате чести и дълги просрочвания при плащане на вноските по кредитите си, банките ви считат за ненадежден платец. И е логично да е по-трудно да ви отпуснат нов кредит с лошо ЦКР – за тях всеки кредит с лошо ЦКР е риск да не си върнат отпуснатите суми.

Разбира се, на всеки може да се случи да забрави плащането и да го забави с няколко дни, но за специалистите е лесно да преценят дали става дума за случайно забавяне на плащането или за рецидив, като разглеждат цялостната ви кредитна история.  

Можете ли да вземете кредит с лошо ЦКР

Въпреки всичко, което казахме дотук, всяко искане за кредит с лошо ЦКР се разглежда индивидуално. Това означава, че получаването на кредит с лошо ЦКР не е напълно невъзможно.

В kinti.bg имате възможност да вземете кредит с лошо ЦКР, така че не се отказвайте да опитате. Критериите, по които даваме кредит с лошо ЦКР, са резултат от внимателно проучване на кредитната ви история от страна на нашите служители. За всеки клиент, който има нужда от  кредит с лошо ЦКР, ние разглеждаме възможности за персонални решения. Целта ни е да ви помогнем да получите кредит с лошо ЦКР за сумата, от които имате нужда, за да живеете по-спокойно и да посрещнете нуждите си в трудни за вас моменти.

Не се колебайте, а подайте своята заявка за кредит с лошо ЦКР, като попълните формуляра в сайта ни. Винаги има възможност да получите искания кредит с лошо ЦКР, за да продължите да живеете достойно.

Как да избегнете рисковете на кредит с лошо ЦКР

кредит с лошо ЦКР 4
кредит с лошо ЦКР - вземете вашият!

Винаги има начин да се налага да изпитвате трудностите при искане за кредит с лошо ЦКР. За целта е добре да се грижите своевременно да не изпадате в просрочвания на плащанията по кредитите си, дори ако те са съвсем малки и дори забавянето да е кратко.

Разбира се, винаги можете да изпаднете в ситуация, в която не можете да покриете кредита си – ако загубите внезапно работата си, ако се разболеете, ако в семейството се появят непредвидени важни разходи… Но дори в такива ситуации има начин да избегнете вписването си в ЦКР и бъдещ кредит с лошо ЦКР.

В случай че виждате, че няма да успеете да платите вноската си навреме, най-добрия начин да избегнете кредит с лошо ЦКР е да се свържете със своя кредитодател предварително или в рамките на първите няколко дни след падежа. Вашата кредитна институция ще намери начин да направи така, че да облекчи плащанията ви и да ви помогне да избегнете искането на кредит с лошо ЦКР в бъдеще.

В kinti.bg винаги сме готови да преразгледаме условията по вашия кредит в трудни за вас моменти, за да заедно решение сега, преди да се наложи да искате кредит с лошо ЦКР в бъдеще. Достатъчно е просто да се свържете със своя консултант в случай на затруднение и да обсъдите заедно ситуацията, в която сте, и възможностите за корекции в изплащането на кредита ви. Убедени сме, че така ще ви осигурим най-добро обслужване и повече спокойствие в трудните ви моменти, като в същото време ще избегнем бъдещи проблеми и неприятни ситуации, свързани с кредит с лошо ЦКР.

Какво е ЦКР и защо е важно при отпускане на кредит с лошо ЦКР

Какво означава кредит с лошо ЦКР

Завинаги ли ще носите етикета „кредит с лошо ЦКР

Какви са последствията при искане на кредит с лошо ЦКР

Защо е трудно да се вземе кредит с лошо ЦКР

Можете ли да вземете кредит с лошо ЦКР

Как да избегнете рисковете на кредит с лошо ЦКР

София