Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 27.04.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Заменете колата с колело и спестете пари

Без повече навъртане на големи сметки, само на педали
Заменете колата с колело и спестете пари

Преди да настъпят студените дни, докато чакаме в дългите задръствания, сме сигурни, че неведнъж погледът ви е попадал на колоездачи, лонгбордисти, хора на скутери, в електрически автомобили, а сега все по-често и на електрически тротинетки.

Причината постепенно да се търси алтернативен превоз в града е, че много хора търсят начини да избегнат най-натоварените часове с цел спестяване на време, нерви и не на последно място по важност - пари.

Все още няма да засягаме най-актуалните превозни средства, но едно от гореспоменатите винаги ще остане релевантно - колелото! Как ви се струва идеята 8 месеца от годината да прекарате на велосипед?

Нека разгледаме плюсовете на колоезденето:

1. Колелото е 10 пъти по-евтино от автомобила

Придвижването с колело в града не може да се случи, ако първо не си купите такова. Опциите са стотици и затова препоръчваме да се ориентирате към колело, което ще ви даде бързина и удобство. Градските и шосейни модели са добър избор, като не забравяйте, че все пак е по-добре колелото да е леко. Предложения и оферти за велосипеди и аксесоари към тях ще намерите онлайн и във физическите спортни магазини. Преценете с какъв бюджет разполагате за нов или втора ръка велосипед и не забравяйте, че тази инвестиция има възвръщаемост. Голяма.

2. Ползвайте бензиностанцията само за помпане на гуми

Светването на лампата за гориво - не, мерси! Само помислете колко километра се събират всеки ден от вкъщи до офиса, а сега пресметнете разходите за гориво за месеца. С цените на бензина между 2,10 и 2,60 лв. на литър месечно, пътуването с кола в града може да стигне до 160 лв. месечно. Избирайки колелото, ще можете да подберете различни маршрути, които са далеч по-приятни от натоварените булеварди, да спрете да се ядосвате на несъобразяващи се с правилата на пътя шофьори и да не закъснявате повече за работа заради всички фактори извън вашия контрол. Да не забравяме, че така ще можете да се насладите напълно на колата при извънградски пътешествия.

3. Билети и карти за градски транспорт

Вече сте казали “не” на колите в градски условия и сте избрали градски транспорт? При редовното му използване е препоръчително да се вземе абонаментна карта, защото излиза по-изгодно, особено когато работата е в далечен квартал и сменяте няколко линии. Колелото ще ви спести и тези разходи, а освен това няма да ви се налага да чакате закъсняващ градски транспорт, да стоите в същите задръствания и да споделяте личното си пространство с още 200 човека.

4. Платен паркинг и зони? Няма нужда.

Карането на колело спестява всички разходи, свързани с колата. Постоянното въртене в търсене на платен паркинг или някое свободно място в зелена/синя зона - всички сме били там. Оставете подобни такси в миналото и подберете сигурно място за новия си велосипед - в сградата на офиса, близо до охрана на паркинг или закопчано близо до вас - все напълно безплатни варианти.

Между другото, ако решите изцяло да се откажете от използването на кола, вече няма да има нужда да наемате гараж. Също така ще можете да се възползвате от нови услуги като споделено пътуване и да се насладите на нов вид приключения.

5. Инвестиция с възвращаемост

Както споменахме по-рано, колелото е покупка, която се отплаща не само в голямо количество спестени ежемесечни разходи, но и е изключително лесно за поддръжка. В зависимост от модела и комплектовката, която сте подбрали, смяната на отделни части на колелото се случва рядко. Подобренията не са изключени, разбира се, но с добра грижа за колелото, посещенията при майстор са минимални и не отнемат повече от няколко часа. А, ако се чувствате сръчни, с помощта на няколко видеа можете да се научите как да разглобявате и сглобявате обратно колелото си напълно самостоятелно.

6. Колоезденето е и спорт

Карането на колело е ефективно кардио и много бързо ще се убедите, че ежедневното движение подобрява вашата сила, издръжливост и форма. Съчетано със пълноценен сън и балансирано ядене вече имате предпоставките за здравословен живот всеки ден. Да не забравяме, че всичко това води до занижаване на нивата на стрес и до въпроса “Има ли нужда да плащам картата за фитнес всеки месец?” Също така това би означавало, че ще имате повече свободно време за любимо хоби или прекарване на вечерта с близките хора.

Причините да подберете колелото като главно превозно средство в града са разнообразни и стигат отвъд спестяването на пари. Времето, нервите ни и здравето ни са в основата на добрия избор за придвижване в градски условия. Освен личните бонуси от колоезденето, не забравяйте, че спирайки се на тази алтернатива, спомагате за опазването на околната среда и намаляването на вредните изпарения във въздуха.

Финален съвет от нас: запознайте се с правилника за придвижване с колело в града, подсигурете се с добра екипировка, замислете се дали има нужда да инвестирате в маска с филтри, за да не застрашавате здравето си в най-мръсните дни по улиците и винаги носете резервна тениска в раницата - няма да сбъркате!

А за да замените чакането в офиси, разгледайте нашите условия за онлайн кредити.

София