Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 23.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Тренировки у дома

Съвети за ефективен фитнес, без да купувате в скъпи уреди
Тренировки у дома

В период на самоизолация мнозина са поставени пред предизвикателството да “пренапишат” ежедневието си, така че да влязат в ритъм, без да чувстват ненужна тежест от наложените промени. Ако до момента в програмата ви за деня е имало запазено място за физическо натоварване или раздвижване, то в ситуацията на извънредно положение, такива моменти стават още по-ключови.

Поддържането на тялото в добра форма подпомага засилването на имунитета, по-добрата концентрация и цялостното балансиране на енергията ви. Затварянето вкъщи не означава стоп на ефективното физическо натоварване и сега е точният момент да преоткриете домашните тренировки.

Защо да изберете фитнеса у дома?

  • Без скъпи месечни карти и индивидуални тренировки
  • Без ограничения на време, в което да тренирате
  • Без навалици и изчакване за уреди
  • Обособено място за тренировки по ваш вкус и очаквания
  • Разнообразие от физически занимания на един клик разстояние
  • Бързо и удобно съхранение на оборудване и спортни аксесоари

Тренировките у дома са доказано един от най-лесно достъпните начини да поддържате тялото и духа си. Удобството на графика, изготвен изцяло по ваша преценка, и оптимизирането на времето (което иначе бихте изгубили в пътуване до офиса или къпане на публично място) са само малка част от фактите, които ни превръщат в заклети фенове на домашния фитнес.

Какво е необходимо за една пълноценна тренировка у дома?

Ако ви предстои тепърва да проучвате света на домашния фитнес, то започнете своето пътешествие със съветите, които организирахме от собствен опит и доказани препоръки на специалисти от цял свят.

1. Предварителна подготовка

За да подсигурите максимални резултати и да поддържате интереса си за дълъг период от време, препоръчваме да стартирате с обстойно проучване на опциите за домашен фитнес. Отговорете си на въпроса “Какъв тип физическо натоварване предпочитам и какви са дългосрочните ми цели?”

Разгледайте видеа с инструкции за цели тренировки, изпробвайте няколко мобилни приложения, последвайте доказани професионалисти в социалните мрежи. Дайте си няколко дни да се запознаете със стиловете тренировки и преценете към кой тип искате да се насочите. Може би предпочитате по-леки упражнения, но с много повторения? Или сте привърженици на кратки интензивни тренировки? Искате в допълнение да подобрите гъвкавостта си или да увеличите физическата си сила и издръжливост?

Съветваме ви да прецените коя би била най-добрата комбинация според вашите възможности и очаквания. Подберете разнообразни подходи - аеробика, тае-бо, тренировки под формата на танци, пилатес, йога и много други.

2. Облекло и аксесоари

Не пренебрегвайте качествените материи и подметки, тъй като те биха ви предпазили от потенциални обриви, протривания, болки в ходилата и охлузвания. Проучете пазара и подберете дрехи и обувки, които удовлетворяват колкото се може повече от изискванията ви и покриват основни функции като: дишащи материи, качествено трико, което задържа пот, памучно бельо и чорапи за максимално удобство. Допълнителни аксесоари като фитнес часовници, бутилки за вода и удобни ленти за глава са предпочитани сред любителите на домашния фитнес.

Допълнително съветваме да подготвяте дрехите и обувките си на видимо място още от миналия ден, за да можете на следващия ден бързо и удобно да влезете в крачка. За неранобудните такива мерки спестяват излишни усилия и увеличават шансовете да стартират деня си с качествено раздвижване.

3. Оборудване

Голямото предимство на домашния фитнес е, че повечето типове тренировки не изискват от вас специални уреди. Съветваме да си закупите постелка за пода, за да намалите шансовете от охлузвания, както и да предотвратите нежелани разговори със съседите. Ако все пак мебелите в дома ви не са добра опция за тренировките ви, винаги можете да се обърнете към комбинирани уреди като лостове, ръкохватки, въжета за скачане, гири, дъмбели, съпротивителни ластици, платформи и топки.

4. График за тренировки

За да гарантирате ефективността на тренировките, за които отделяте време през седмицата, планирайте добре видовете физически занимания ден по ден. Препоръчваме да започнете с по-леки упражнения и с времето да качвате нивото, докато започвате да натрупвате издръжливост, опит и дисциплина. Заложете на разнообразието, като не изпускайте следните елементи: загрявка, аеробни сесии (кардио), упражнения за сила, подобряване на гъвкавост и възстановяване след тренировка. Ако нямате възможност за пълна тренировка, то винаги запазете загрявка и възстановяване след фитнес сесията, а помежду им се възползвайте от кардио, разтягане или силови упражнения.

Според личните ви цели, подбрете упражнения за съответните части от тялото си, редувайте ги в различните дни и винаги си оставяйте поне един ден почивен, в който да дадете шанс на тялото си да се подготви за следващата седмица тренировки. Най-големи приятели на бързото възстановяване и ефективни тренировки остават вашата концентрация и добър сън.

В условията на пандемия, животът ни се промени драстично. При нужда обърнете се към нас и разгледайте бързи кредити онлайн.

София