Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 24.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

На почивка през 2020 - мисията възможна?

Как да се възползваме от извънредното положение, за да открием нови възможности
На почивка през 2020 - мисията възможна?

Самоизолация, карантина, извънредно положение – неприятната ситуация на забрани, рестрикции и притеснения се настани точно в онези квадратчета на календара, в които предвидливите хора обикновено планират и организират летните си почивки. Доскоро дори споменаването на море, туризъм и ваканция 2020 звучеше леко обречено.

Изнервящи маски, досадни дезинфекции, задължителни ограничения в почти всички туристически пространства, осакатени културни събития – как да се отпусне човек и да почива безгрижно? Много хора се замислят дали въобще да си го причинят или да обявят нулева година.

Но ето че ограниченията започнаха полека-лека да падат, хотелите отварят, плажовете и планините отново са достъпни. И мечтата за традиционното лятно бягство от офиса и градското жилище става съвсем реална, въпреки неизбежните условности на пост-изолационния период.

Да бъдем реалисти

Как да изберем дестинация, за която няма да съжаляваме? Вземете лист, дръпнете черта по средата и от едната страна напишете какво очаквате от почивка 2020, а от другата – какво бихте искали да избегнете.

Знаете, хората имат различно виждане за почивка – за едни тя е купон, за други релакс. Следващата стъпка е да зачеркнете от тези списъци всичко, което извънредното положение не позволява или ограничава. Това, което остане, ще очертае поне с груби линии онова, което търсите за лято 2020.

Изпробвахме този метод с близки и приятели и ето каква картинка се получи.

Нова дестинация

  1. Сменете традиционното място. Там ограниченията ще ви тежат много повече, защото постоянно ще сравнявате 2020 с предните прекрасни години. Освен това един разумен рисърч може да ви поведе към неподозирани досега дестинации. Така като бонус към почивката можете да получите приключение.
  2. Ако досега след Бургас сте тръгвали на юг, опитайте на север.
  3. Ако не сте изневерявали на родното Черноморие – ето удобен момент да го направите, без да се чувствате гузни.
  4. Бърз пример: Знаете ли, че населените гръцки острови са около 200. Само на 80 от тях има повече от 100 постоянни жители. Ако идеята за почти необитаем остров ви допада – черпим ви с нея.

Малко по-камерно

Може би лято 2020 няма да е перфектният сезон за хората, които обичат да почиват с още поне хиляда човека около тях и са държани два месеца на 75 квадрата. Ако ви понася, поне за тази година бихте могли да се откажете от препълнените хотели, където решените да спасят на всяка цена сезона хотелиери и ресторантьори ще се престарават.

Пък и рискът от случайна зараза не е за пренебрегване. Само си представете, че се появи някой с положетелен тест и ви затворят за 14 дни да гледате морето през прозореца!

Алтернативата?

Опитайте търсене в гугъл с “на море студио” – ще излязат доста кокетни местенца, обикновено със самостоятелен вход, повечето в нови сгради на хубави места в крайморските и планинските селища, идеални за семейства и малки групи.

Малка селска къща, ако сте готови да се откажете от море – това също е добър вариант. Особено, ако селото е в хубава местност и наоколо има поне средно голям град за кратки бягства в цивилизацията. И още по-особено, ако къщата е на приятели и не трябва да плащате наем.

Не само в морето има вода

Идвало ли ви е на ум да почивате на язовир? Преди да се усмихнете иронично, потърсете снимки само на Беглика или Доспат. Вили, бази, бунгала, спираща дъха природа, водни спортове, риболов, планински преходи. Май не звучи никак зле, нали?

И ако продължим тази линия, можем да включим и реките в списъка на нетрадиционни идеи за почивка далеч от туристическото гъмжило. Дали не е време, дори да не сте заклет фен на екстрема, да разберете какво е рафтинг или каньонинг по планинските реки? Или да се плъзнете с яхта по Дунава?

Почивка на колела

Изпитвали ли сте чарованието да не знаеш къде отиваш и къде ще замръкнеш, но да не ти пука, защото палатката е в багажника, а и GPS-ът винаги ще ти каже къде е най-близката къща за гости?

А и фирмите, които предлагат кемпери под наем са много. Да, оскъдното споделено затворено простанство напомня за изолацията, но свободата на придвижване и установяване компенсира многократно. Повечето такива подвижни къщи могат да носят няколко велосипеда, кросов мотоциклет и сърфове.

А ако сте готови да се поизпотите, велосипедът може да е вашето основно средство за придвижване. Набележете си живописно място, като внимавате местата, подходящи за нощувка, да са на най-много 30 километра едно от друго – все пак сте на почивка, не на Тур дьо Франс.

Почивка на парче

И последно предложение – ако работата ви го позволява – бихте могли да разделите почивката на няколко парчета в малко по-дълги уикенди от по 3-4 дни. Така, ако приемете предложението ни за търсене на нови места, не рискувате да прекарате цялата си ваканция някъде, където не ви харесва.

Допълнителни идеи, с които да ви оставим да започнете търсенето си, са: винен туризъм и обиколка на националните обекти на България.

И все пак не забравяйте - не натоварвайте почивка 2020 с прекалено големи очаквания. Дайте ѝ шанс да ви изненада!

При нужда от допълнителни средства разгледайте предложението ни за бързи кредити онлайн с месечни вноски.

София