Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 27.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Кога да рефинансирате своя бърз кредит? 

Макар да предлага множество предимства за потребителите, решението за рефинансиране на бърз кредит следва да бъде добре обмислено и планирано. Като част от краткосрочния и дългосрочен финансов план, то трябва да бъде съобразено с броя и размера на задълженията, съотнесен към броя и размера на очакваните постъпления.

Или иначе казано - рефинансирането на бърз кредит е отлична възможност, стига да отделите нужното време за проучване на условията и да подходите към процедурата с нужното разбиране. 

Днес говорим именно за ситуациите, в които този вид погасяване на бърз кредит е печеливша стратегия. Кога, как и при какви условия можете да рефинансирате задълженията си без да се притеснявате от възможни негативи - разказваме в следващите редове. 

Какво представлява рефинансирането на бърз кредит?

Обяснено по кратък и достъпен начин, рефинансирането на бърз кредит е стратеегия за погасяване на кредитни вноски по един бърз кредит чрез изтеглянето на друг. Новият бърз кредит може да бъде изтеглен както от първоначалния кредитор, така и от друга регистрирана финансова институция, която предлага такава услуга.

При тегленето на нов бърз кредит с цел погасяване на текущия такъв, потребителят минава през нова процедура за оценка на надеждността и получава индивидуални условия според статута си. Тези условия могат да варират според кредитора, а нерядко се получават и индивидуални условия според историята на отношенията между кредитор и кредитополучател. 

Можем ли да рефинансираме нашия бърз кредит.

Кога е правилно и разумно да рефинансирате своя бърз кредит?

Погасяването на бърз кредит с допълнително кредитиране може да се превърне в порочен кръг, в който задълженията стават многобройни и трудно проследими. Ето защо, по-долу споменаваме основните ситуации, в които рефинансирането на бърз кредит е приемливо решение с възможно най-малко негативи за финансовата ви стабилност в дългосрочен план. 

Рефинансиране на бърз кредит при нужда от допълнителни средства

Добре известно е, че услугата “бърз кредит”, сама по себе си е свързана с посрещане на непредвидени разходи. Те могат да имат различно естество - здравословни състояния, спешен ремонт, потенциално печеливша промоция и т.н. Когато сумата за погасяване на досегашния бърз кредит бъде похарчена по подобен неочакван начин, тегленето на нов бърз кредит за погасяване на стария се превръща в необходимост. 

Особено важно тук е да направим разлика между характера на предвидения и на непредвидения разход. Рефинансирането на бърз кредит е разумно решение, ако парите по вноската са били налични, но са похарчени не по предназначение, поради форсмажорни обстоятелства. Ако ли пък наличността е поначално липсваща - един нов бърз кредит би могъл единствено да влоши ситуацията ви, вкарвайки ви в затворен кръг на задължения, лихви, срокове и плащания.  

Рефинансиране на бърз кредит за погасяване на по-скъпо задължение

С днешна дата, много българи у нас имат повече от едно задължение към фирми, търговци и финансови институции. Освен бърз кредит, това може да включва изплащане на продукти на лизинг, ежемесечни битови разходи, данъчни задължения, ипотечен кредит и различни видове банково финансиране. 

Приоритизирането на дълговете и мястото на вашия бърз кредит в тях може да ви постави в ситуация, в която тегленето на нов бърз кредит да бъде най-изгодното решение. Това зависи от сроковете, условията и неустойките на задълженията ви. В края на деня, един бърз кредит може да се окаже много по-евтин, отколкото неустойката за забавено плащане по банков кредит или прекъсването на услуга, от която зависят доходите ви. 

Рефинансиране на бърз кредит за намаляване на вноската 

Друг често срещан сценарий е този, в който вноската по текущия бърз кредит започва да ви натежава като сума и предпочитате да внасяте по-малки суми за по-дълъг период от време. Подобни условия са напълно постижими, когато срещу вас стои опитен и надежден кретиор, готов да рефинансира съответния бърз кредит и да преизчисли вноските му. 

Един от най-големите позитиви при рефинансиране на бърз кредит е именно индивидуалното становище, предлагащо гъвкави условия за вноски, срокове и лихвени проценти. За целта, чистите отношения с кредитора са задължителни, а кредитната ви история трябва да не показва забавяния и неизпълнени условия по предишни договори. 

Как да рефинансираме нашия бърз кредит.

Рефинансирането на бърз кредит е свързано с оскъпяване на разхода Удължаването на който и да е бърз кредит, неизбежно води до по-голям брой вноски и - съответно - начисляване на лихвен процент за по-дълъг период от време. За вас остава решението дали предпочитате да погасите своя бърз кредит по-бързо и по-евтино или по-бавно и с по-високо оскъпяване. Грешно е да делим тези стратегии на “правилна” и “грешна”, защото всичко зависи от собственото ви положение към момента на рефинансиране на кредита.

Във всички случаи, рефинансирането на бърз кредит е възможно тогава, когато вече сте погасили по-голямата част от задължението си. А е разумно тогава, когато можете да си позволите допълнителния разход, свързан с начинанието.

За какво да внимаваме когато рефинансираме бърз кредит.
 

Какво представлява процедурата по рефинансиране на бърз кредит?

Когато вземете решение да кандидатствате за рефинансиране на бърз кредит, трябва да се подготвите да преминете наново през целия процес по теглене на бърз кредит. Страните по първоначалния договор за бърз кредит могат да предоговорят условията, като от кредитополучателя ще се очаква да отговори на по-стриктни изисквания, определени по преценка на кредитора. 

Клиентите на Kinti.bg могат да се възползват от два вида бърз кредит за рефинансиране, а именно:

  • Рефинансиране на бърз кредит, получен от Kinti.bg. В този случай, от вас се изисква да нямате просрочени вноски по вашето задължение, както и да сте погасили поне 75% от неговия размер.
  • Рефинансиране на задължение към друга финансова институция. В тази ситуация, от вас ще се очаква да предоставите удостоверение от съответната институция, потвърждаващо погасяването на рефинансирания кредит, както и точната сума, която сте внесли. По този начин екипът ни може да бъде сигурен, че отпуснатият бърз кредит е бил използван именно за декларираните цели на рефинансирането. 

Нашите професионални консултанти са насреща, за да отговорят на всички ваши въпроси и да ви разяснят условията за бързо и лесно рефинансиране на бърз кредит. Достатъчно е да се свържете с нас, да споделите казуса си и да получите възможно най-справедливите условия за рефинансиране на бърз кредит - с фокус върху удобството, персонализацията и сигурността на всеки потребител. 

София