Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 20.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Как се формират дълговете и каква роля играе нашият бърз кредит в тях?

Менажирането на личните финанси невинаги е гладък път, обсипан с цветя и рози. Често изникването на временни и неотложни разходи ни хваща неподготвени и ни кара да търсим алтернативи за овладяване на ситуацията.

Независимо дали става въпрос за периода преди получаване на гарантирания месечен доход или за друг непредвиден казус, вземането на бърз кредит се доказва във времето като лесен и надежден начин да посрещнем финансовите си предизвикателства. 

Как се позиционира въпросният бърз кредит в общата ви финансова ситуация? Как да приоритизрате изплащането на бърз кредит и как да започнете да работите за своята дългосрочна финансова стабилност интелигентно и систематично? В следващите редове събираме за вас няколко основни насоки и препоръки.

Разходи, дългове и бърз кредит: имате ли план?

Без значение дали вече сте взели бърз кредит или не, най-важното е да успеете да създадете рутина за “отчетност” пред самите себе си.

Преди всичко си задайте въпроса дали знаете на каква сума възлизат всички ваши месечни разходи и погашения по дългове. В това число влизат пера́ като наем или ипотека, месечни сметки, битови разходи, транспорт, забавления, текущ бърз кредит, други кредити и т.н.

Звучи ви твърде логично и абсолютно елементарно? Проучване на Американската Асоциация U.S. Bank обаче открива, че едва 41% от анкетираните планират своя бюджет, а едва 40% от тях регулярно изкарват повече, отколкото харчат. 

На фона на тези статистики, тегленето на бърз кредит логично се превръща в една изключително необходима и търсена услуга в световен мащаб. 

Как да вместим правилно нашия бърз кредит във финансовия ни план. Разходи, дългове и бърз кредит: имате ли план?

Приоритизиране на погашенията по бърз кредит и други задължения

Да приемем, че лошо планиране на разходите или непредвидени ситуации са наложили да се възползвате от услуга за бърз кредит. Как следва да впишете този бърз кредит в краткосрочните и дългосрочните си планове за финансова стабилност?

Едно просто правило в погасяването на задължения гласи, че приоритетно следва да се изчистят задълженията, чието забавяне би ви излязло най-скъпо. Характерни за забавянето на плащания по бърз кредит са таксите в размер на процент от главницата.

Или иначе казано: всяко забавяне в изплащането на бърз кредит ще ви струва допълнителни пари и, съответно, ще ви лиши от възможността да погасите успешно другите си текущи разходи и задължения. 

Защо погасяването на бърз кредит е винаги с приоритет?

По дефиниция, бърз кредит е услуга със сравнително висока лихва и стриктно фиксирани такси за удължаване на договора. С козметични вариации, това правило важи за абсолютно всички доставчици на услугата “бърз кредит”. Ето защо винаги трябва да сте сигурни, че ще можете да върнете задълженията си в срок и няма да си причините допълнителен финансов дискомфорт. 

Като реверанс към нашите нови клиенти, екипът на Kinti.bg предлага възможност за бърз кредит с 0% лихва за първи заем, както и преференциални условия за коректни дългосрочни клиенти. 

Защо е важно да погасим първо нашия бърз кредит. Защо погасяването на бърз кредит е винаги с приоритет?

Какво следва след погасяването на бърз кредит?

Като възможно най-прост ориентир за приоритизиране на плащанията можете да използвате следния списък, в който най-горе са най-спешните ви задължения:

  • Бърз кредит и други кредитни задължения - започнете с най-високата лихва и стигнете до най-ниската;
  • Ипотеки и разсрочени плащания;
  • Битови сметки и наеми.

Разбира се, през цялото време трябва да останете гъвкави към текущите си разходи - храна и домакинство, здравеопазване, разходи по грижа за семейството и децата и т.н.

При невъзможност да погасите бърз кредит или друго задължение в срок абсолютно задължително е да се свържете с кредитора, за да коментирате с него начини да реорганизирате досегашния си план. 

Бърз кредит за лоялни клиенти: лесен начин за намаляване на дълговете

Овладяването на ситуацията “ден за ден” е стресиращо, уморително и не особено далновидно, независимо дали става въпрос за бърз кредит или други финансови предизвикателства. Ето защо, ние ви съветваме да съставите свой собствен план за постепенно намаляване на дълговете, който може да включва:

  • Собствен списък с трикове за постепенно увеличаване на спестяванията, така че вземането на бърз кредит да спре да бъде единствената ви алтернатива;
  • Поддържане на коректни отношения с доверен кредитор, с цел получаване на преференциални условия при нужда от бърз кредит. С всеки бърз кредит, погасен в срок, вие получавате растяща отстъпка от екипа на Kinti.bg.
  • Генериране на спорадични допълнителни доходи при нужда, включително като монетизирате любимото си хоби онлайн. 

Веднъж създаден, навикът за планиране и контрол върху задълженията ще работи дългосрочно във ваша полза. 

Често допускани грешки при вземането на бърз кредит

Разбира се, правилното управление на дълговете не е възможно тогава, когато неволно са направени някои фундаментални грешки. В този ред на мисли, вземането на бърз кредит може да се окаже неправилно решение тогава, когато не сте се запознали или сте подходили безотговорно към същността на този вид кредитиране. 

И ако един бърз кредит е перфектно решение за периода преди заплата или за тотално непредвидени харчове, то той може да утежни положението ви, ако се използва за:

  • Погасяване на друг бърз кредит или кредити от други финансови институции;
  • Опит за разрешаване на вашите дългосрочни финансови затруднения;
  • Системна практика за справяне с текущи разходи;
  • И други.

За да сте сигурни, че вземането на бърз кредит е добро решение за вашия случай, можете да си зададете един много универсален въпрос, а именно: дали можете да отложите този разход. Ако отговорът е “да”, то най-вероятно нямате нужда от бърз кредит, а по-скоро от по-стабилен цялостен контрол върху потребителското си поведение. 

За какво да внимаваме когато теглим бърз кредит. Често допускани грешки при вземането на бърз кредит

Вземете най-добрите условия за бърз кредит от Kinti.bg!

Kinti.bg е един от най-надеждните доставчици на услуги за бърз кредит на българския пазар. Ние ви предлагаме справедливи условия, прозрачен процес и стриктно дефинирани взаимоотношения. 

Нашите консултанти ще обезпечат процеса по заявка и получаване на бърз кредит, вземайки предвид индивидуалната ви ситуация и непосредствените ви нужди. За целта е необходимо единствено да заявите своя бърз кредит и да изчакате да се свържем с вас за уточнение на финалните детайли преди подписване на договора. 

Защото вярваме, че когато е планиран интелигентно, един бърз кредит не е тежест, а помощ и подкрепа във важен за вас момент. 

Решение за всеки належащ проблем с бърз кредит. Вземете най-добрите условия за бърз кредит от Kinti.bg!
София