Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 25.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

Как да постигнем целите си през 2020-та година?

Не просто Новогодишни обещания, а реални резултати
Как да постигнем целите си през 2020-та година?

Началото на новата година, а в настоящия случай и началото на ново десетилетие, идва с вълнение, нетърпение и списък от обещания, които често наричаме “цели”. Статистически обаче (доказано и с личния опит на всеки един от нас, признаваме си) повечето такива обещания са обречени на провал и някъде към средата на февруари месец ни става кристално ясно точно колко държим на тях. Изтрезнели от първоначалния прилив на енергия, се връщаме спокойно и донякъде горчиво към установеното ежедневие с едно на ум за следващата година.

Истината е, че реални цели можем да си поставим по всяко време и успешната система за постигането им не идва с настъпването на новата година.

Ако и вие все още търсите промяната, обещана в началото на 2020-та, нека запретнем ръкави и заедно изпробваме стъпките към превръщането на целите си в реални успехи.

1. Обещания срещу цели

Първата стъпка, която поставя основите на пътя ни към успеха през годината, е свързана с това да разграничите ясно обещанията от реалистичните цели. Обещанията, които си давате, са от персонален емоционален характер и повечето пъти представляват борба със значителен лош навик. Грешката, която всички са допускали е, че не споделяме усилията си за преборването му с хора, които могат да ни помогнат систематично и обективно. Реалистичните цели от друга страна са обвързани със създаването на ясен план и представляват повече въпрос на организация и постоянство, отколкото на воля и емоционална стабилност.

2. С мисъл за себе си

Това не означава, че личните цели, които си поставяте трябва да са лишени от грижа за собственото ви развитие и благополучие. И точно затова е изключително важно да си отделите време (повече от 10 минути след стихването на Новогодишната заря), в което да си дадете сметка кои са наистина важните житейски елементи за вас. Също така си задайте въпроса “Кои са проблемите от миналата година, които не ми позволиха да се почувствам успешен в началото на настоящата?” Направете комбиниран списък, с който се чувствате по-уверени, още сега и си дайте време да свикнете с написаните думи.

3. Наистина ли е вашата цел?

Много често срещано е да си поставите цел, мотивирани от чувството, че трябва да го направите. Това е може би най-бързият път към провала. Причината да прегледате списъка още няколко пъти е, за да си дадете сметка дали поставените цени са наистина ваши или по-скоро очакванията на други хора за вас. Задраскайте всякакви цели, които не искате наистина, защото в края на годината е важно да сте постигнали по-доброто си “аз”, а не да сте обслужили вижданията на околните хора (дори и техните намерения да са мотивирани от любов и грижа за вас).

4. Мотивация

Обратно на очакванията ви, в тази стъпка е ключово най-вече да мотивирате целта си, за да може по-късно да мотивирате и себе си. Ако погледнете всяка от точките в списъка, веднага ли можете да отговорите с поне 3 причини на въпросите “Защо искам да постигна тази цел? Какво ще спечеля от това?” Заредете списъка си с ясни стимули и така след 3-4 месеца, когато започвате да губите личната си мотивация, ще се върнете към целите си и ще си припомните защо всъщност си заслужават усилията и времето ви.

5. Използвайте въображението си

Изследванията сочат, че прилагането на техники за визуализация на целите ни буквално изменят структурата на мозъка ни спрямо това, което искаме да постигнем. Мозъкът на всеки човек е често много по-стимулиран от изображение, отколкото от цифри или думи. Може да бъде много полезно да отделите време да създадете колаж, в който визуализирате себе си в края на годината - разбира се, постигнали успешно всяка една от целите си. Ако колажът не звучи като нещо, с което искате да се занимавате, то отделяйте по няколко минути всеки ден, за да си се представяте на финалната права към постигането на целите си за 2020-та година.

Понякога всеки има нужда от лек тласък, за да постигне целите си. При нужда разгледайте нашите предложения за бързи кредити онлайн без доказване на доход.

София