Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 27.04.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

5 неща, които да направиш още днес

Промени рутината и разнообрази ежедневието си
5 неща, които да направиш още днес

Промяната в привичките никога не е лека и често попадаме в капана на рутината. Ако обещанията за повече разходки в парка, пътувания през уикенда и приключенстване из скритите места на града вечер са ви познати, то е време да разнообразите ежедневието си още сега.

Идеите, разбира се, са продиктувани от спонтанното ни желание да се отскубнем от скуката, но много често се оказват и трудни за реализиране. Ами, ако приятелите са заети, колата е в ремонт и лоша прогноза заплашва да провали плановете за мигновено приключение? Помислихме за често случващите се спънки и споделяме с вас 5 бюджетни неща, които можете да изпробвате лесно, без да има значение къде живеете.

1. Научете 10 фрази на чужд език

Овладяването на чужд език определено не се случва за няколко дни, но никой не може да отрече богатството, което ни дава всяка запомнена нова дума. Използвайте въображението си и изберете няколко езика, които да изпробвате в следващите седмици. Кой знае - може би ще запалите искрата за по-задълбочено учене на език, който не сте и подозирали, че ще е полезен. Ако ли не, то най-малкото ще започнете да разбирате връзката между различните езици, тяхната древна история и структура. Не забравяйте да споделите с някой приятел наученото, повторението е майка на знанието!

“Repetitio est mater studiorum.” (от лат.) - “Повторението е майка на знанието.”

2. Започнете да си водите личен дневник

Знаем, че новогодишните обещания останаха в началото на 2020-та, но писането в личен дневник изисква минимални усилия, а ползите са безценни. Освен вече познатите плюсове като изкарване на натоварващи мисли навън и запечатване на моменти в мастило, погледнете на личния дневник като нов начин на споделяне. Оставете думите да се изливат от вас, тъй като в хаотичното писане се крият много изводи, които все още не сме готови да разберем. Отворете дневника след няколко месеца и се върнете назад във времето, когато думите ще ви помогнат да проследите по-голямата картинка за собственото си развитие. Такъв навик ще се отрази благоприятно на здравето ви, както и на уменията ви да разрешавате проблеми с постоянство и сигурност.

3. Участвайте в размяна на книги

Може би вече сте попадали на подобна инициатива в социалните мрежи и вярваме, че всеки един от нас трябва да опита да се включи поне веднъж. Идеята е да подберете няколко книги от личната си библиотека и да ги предадете нататък към следващия им собственик. На свой ред вие получавате същия брой книги, селектирани от участник в размяната. Целта е да разнообразим книгите, които четем и да създадем една “гъвкава” лична библиотека, която се трансформира редовно. Няма нужда да напомняме колко много литература има на този свят, със сигурност ще бъдете изненадани от находките!

4. Организирайте тематична вечер

Какъв по-добър начин да превърнете делничната вечер в повод за потапяне в чужда култура! Испанска, френска или унгарска - подберете непознатото, поканете приятели и планирайте заедно една рецепта, филм или музика и традиционна игра. Гарантирано предизвикателство за всички сетива, ще остави във всички участвали топли спомени и желание за още “приключенстване” от вкъщи!

5. Обадете се на любим човек

Всички познаваме разочарованието от лошата си памет, когато осъзнаем, че отново сме забравили да се чуем с близките си. “Кога мина месецът?” “Как така пак забравих да звънна за рождения ден?” Най-добрата борба с невинното забраванство се оказва действието на момента. Един телефонен разговор винаги ще стопли сърцето на близък човек и броят минути, прекарани на телефона не може да се мери с размяната на мили думи и споделяне на няколко истории. В този ред на мисли, показването на загриженост към любим човек не е нещо, което да направите още днес, а още сега!

Промяната никога не е лека и понякога изисква по-голяма инвестиция . При такъв случай обърнете се към нас и разгледайте бързи кредити до заплата.

София