Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 20.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

5 начина да правите пари онлайн в свободното си време

5 начина да правите пари онлайн в свободното си време

Човек и добре да печели, не би се отказал от допълнителен доход. И това не е лакомия, а предвидливост. Мъдрите хора казват — “Никога не носи всичките яйца в една кошница”. В контекста на поредните кризи, които ни пердашат през последното десетилетие, това ще рече — не разчитайте на единствен доход, той може да секне буквално за миг.

Но да оставим най-черните сценарии. Дори заплатата да си тече, няма лошо да се оглеждаме за допълнителен доход. Или иначе казано — как да осребрим свободното време.

Нека направим ревизия на уменията ви.

1. Имате ли някаква власт над думите?

Копирайтър. Не бързайте да кажете, че това не е за вас. Да, ясно е, че не е достатъчно само да можете да съчините какъв да е смислен текст. Но ако съчетаете това с най-голямата си страст или любимо хоби, вероятно ще се получи интригуващ текст. Какво да го правите ли? Огледайте се за блогове, сайтове и фирми в тази област. Ще откриете, че те бълват лавина от ново съдържание всеки ден. Кой го пише? Със сигурност автори на голяма част от него са външни копирайтъри. Смело изпратете няколко ваши материала и станете един от тях.

2. Обичате ли да споделяте живота си?

Време е за блог. Вехто ли ви звучи? А всъщност все още е един от начините да превърнете в пари интереса на хората към нещата, за които пишете или показвате. Гответе, пътувайте и снимайте. Представяйте интересни, странни, луди или скучни хора. Пишете щури ревюта за книги, филми или постановки. Станете независим клиент под прикритие (между другото има сайтове, които плащат за това) и раздавайте собствени звезди на заведения, служби или доставчици на популярни услуги. Единственото изискване е да ви посещават много хора, а вие да печелите от рекламите на Googlе.

3. Сръчни ли сте в ръцете?

Огледайте се в потока от краткосрочни реклами във Facebook — картички, плетени кукли, бижута, дървени играчки... крафт да ви види окото. Ако можете добре да правите нещо такова (а още по-добре ще е да можете да правите нещо, което го няма на пазара), изгответе прилични мостри и ги наснимайте добре. Нататък имате два начина — да си намерите някой вървежен сайт за подобни неща и да ги представите там, или да създадете собствен блог или сайт за продажби. Само не забравяйте да уредите легализирането на този доход — данъчните проверяват услугата „наложен платеж“ при всички куриери.

4. Имате ли търговски нюх?

Много хора обичат да ходят на битак. И сега им липсва — кой знае кога ще го отворят пак. Нека ви подарим една идея — онлайн битак! Може да се започне с интересните вехтории на приятелите и колегите. Инструментите за реклама в мрежите, ако ги използвате умело, могат да ви помогнат бързо да достигнете до хората, търсещи неща, за които не са и предполагали, че съществуват преди да ги видят. Също и до предлагащите такива неща. Разбира се, eBay и Amazon предлагат подобни услуги, но ще е къде по-интересно да стартирате нещо свое.

5. Има ли на какво да научите другите?

Не може да се отрече, че има и нещо положително в Ковид19 — точно заради пандемията рязко се отвориха вратите на дистанционното обучение. Нека не обсъждаме ефективността му в академичната сфера, а да използваме възможностите му, за да продаваме уменията си. Уроци по инструмент, чужд език, рисуване, дизайн, курсове за домашен ремонт, готварство, йога и какво ли още не. Сигурно има нещо, по което можете да давате платени уроци и вие. Структурирайте атрактивна учебна програма и тръгвайте на лов за ученици.

Разбира се, има още толкова много онлайн възможности за докарване на някой страничен лев — продавайте застраховки, дигитализирайте книги, консултирайте и т.н. Пък ако нещата потръгнат твърде добре, нищо не ви пречи да превърнете страничната си дейност в основен бизнес. Само дето това ще ви изправи пред проблем — ще трябва да си търсите нова странична дейност.

А сега освен получаването на пари онлайн, можете да получавате и онлайн кредити!

София