Колко?
500 лв
50 лв. 5000 лв.
До кога?
3 мес.
5 дни 24 мес.
* Максималният срок за погасяване на суми до 200 лв. е 30 дни * Минималният срок за погасяване на суми над 500 лв. е три месеца * Максималният срок за погасяване на суми от 200 лв. до 500 лв. е 12 месеца
Месечна вноска: 500.00 лв.
Първа вноска: 20.05.2024 г.
Сума
500 лв.
Лихва
34.55 лв.
Общо
543.43 лв.

3 идеи за късна почивка през лято 2020

3 идеи за късна почивка през лято 2020

Дори вече да сте оставили зад гърба си лятната отпуска, септември благосклонно дава две продължения – струпването на почивни дни за празниците на Съединението и Независимостта.

Къде да отидем?

Идея 1: Чужбина

Привлекателна идея с две „ако“:

  • Ако вирусът не е затворил границите
  • Ако можете да освободите някак още ден-два около официалните празници

Къде да се запилее човек за няколко дни?

Гърция е ясна. А какво ще кажете за АЛБАНИЯ? 

Ако това ще е първото ви пътуване до тази дестинация, ви предлагаме йонийския курорт Ксамил. Мястото изглежда като туристическа приказка. Дванадесет плажа на ивица от три километра, четири кокетни островчета, хотелите са само на няколко етажа, повечето семейни. От София до там се стига в рамките на един ден. Можете да направите малки пътувания наоколо, например до Гирокастра или Саранда.

Не забравяйте и ТУРЦИЯ.

Ако изберете за база Чанаккале, имате три в едно – самия град, пролива Дарданелите и легендарната Троя. Бонус - кайтърския остров Гьокчеада. Гръцкото му име е Имброс – островът на ветровете – затова е култов за любителите на вятърните спортове. Но и обикновеният турист има какво да вземе от него – усамотение, ята фламинго, гостоприемство.

Погледнете към РУМЪНИЯ.

Да, да, Румъния! Но само ако вече имате опит с нашето много северно Черноморие. Само на няколко километра от границата с България се намира село Вама Веке или Иланлък. Палатки на пясъка, звездни нощи, тишина и спокойствие. Главната улица на селото предлага всичко, даже преди няколко години имаше и пънк-рок хотел. Малко е скъпичко в сравнение с курортните селца на нашия север, но мястото наистина носи свеж дух и заслужава да се види за няколко дни преди да са го превърнали изцяло в парти-зона.

А ако искате да си припомните как бяха нещата през соца в нашите курорти (само че реновирани), можете да се вдигнете малко по на север, да минете през Констанца и да откриете курорта Мамая.

Идея 2: Фестивален туризъм

Вечната Аполония и тази година ще примамва изпълнители и зрители в Созопол от 1 до 6 септември. От 3 до 7 септември в подножието на Младежкия хълм  в Пловдив ще се проведе Plovdiv BeerFest 2020.

В почивните дни около празника на Съединението всяка година в Царево има „Риба фест“, а още по на юг – народни борби във Варвара, „Синеморец фест“, а Международен музикално танцов фестивал „Велека фест“ 2020  е от 3 до 6 септември.

Традиционно в началото на септември в село Ганчовец, община Дряново, се провежда Фестивал на домашната ракия и рок музиката „Ракия-магия“.

През септември са и Гайдарско надсвирване „Златна Българска Гайда“, Копривщица, и Средновековния фестивал Мезек – Свиленград, и „Въздухария“ – фестивал на свободния полет, Сопот.

И това е само част от многобройните фестивали в края на лятото, които дават възможност да подправите кратката септемврийска почивка със събития по ваш вкус.

Идея 3: На планина

Септември е идеален месец за планина. Дните вече не са изгарящи, нощите още не са станали студени, хората са по-малко и цените са в приятната падина между летните и зимните пикове. Накъдето и да тръгнете – все ще е добре.

Родопското ни предложение ще ви поведе към изворите на Арда. Можете да изберете за база някоя къща за гости в Смилян, Могилица или Арда. В Могилица са Агушевите конаци – едно малко архитектурно бижу. А само на 3 километра е една от най-красивите български пещери – Ухловица. Село Кошница е наистина като кошница, пълна със зеленина и цветя и е отправна точка за няколко красиви пешеходни маршрута. От Арда можете да наемете джипове или коне за малки пътешествия из планината. И връх Ком, и изворите на река Арда са вълшебни места. Смилянският боб е прочут, но ако не сте пробвали тамошния качамак, направете го. Не оставяйте без внимание родопския клин, марудниците и пъстървата.

И едно изненадващо предложение – Сакар Планина. Тази непопулярна дестинация крие много изненади – многобройни изключително запазени долмени, тракийски светилища, останки от римски крепости, закътани манастири, даже международен театрален фестивал на любителските театри, който тази година ще се проведе през септември.

Прибавете към нашите идеи и вашите, направете избор и стягайте багажа!

Ако имате нужда от почивка, но нямате финансовата възможност, разгледайте предложението ни за кредит до заплата.

София